ga('send', 'pageview');
Sunday , January 17 2021
Home / Uncategorized / -ΛΑΡΙΣΑ, μια γοητευτική πόλη με Θεατρική ιστορία.

-ΛΑΡΙΣΑ, μια γοητευτική πόλη με Θεατρική ιστορία.

Η Λάρισα είναι πόλη της Θεσσαλίας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, καθώς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης, έχει οριστεί ως έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.  Αποτελεί σημαντικό εμπορικό κέντρο και κόμβο επικοινωνιών και συγκοινωνιών
Καμαρώνει δικαίως για το “Θεσσαλικό Θέατρο” που ιδρύθηκε το 1975 από τους Λαρισαίους καλλιτέχνες Άννα Βαγενά, Κώστα Τσιάνο και Γιώργο Ζιάκα. Ήταν το πρώτο επαγγελματικό θέατρο στην Ελλάδα που έκανε έδρα του μια επαρχιακή πόλη και έκανε πράξη την ιδέα της πολιτιστικής αποκέντρωσης.
Χωρίς κρατική επιχορήγηση, για οκτώ χρόνια περιόδευσε τον Θεσσαλικό κάμπο και στα πιο απομακρυσμένα ορεινά χωριά.

Από το 1983 μετατρέπεται σε Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗΠΕΘΕ) και επιχορηγείται από τον Δήμο Λάρισας και το Υπουργείο Πολιτισμού. Έγινε το πρώτο ΔΗΠΕΘΕ της Ελλάδας, που αποτέλεσε εφαλτήριο ανάδειξης σπουδαίων καλλιτεχνών, σκηνοθετών και σκηνογράφων.
Σε αυτά τα 42 χρόνια ζωής έχει ανεβάσει 68 παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Η ζωή στη Λάρισα είναι γοητευτική και … γευστική! Εμείς επιλέξαμα και σας προτείνουμε.

Δείτε προτάσεις από κάποιες επιχειρήσεις της πόλης κατ΄αλφαβητική σειρά:

————————————–

Κομμωτήριο της Ερμιόνης Κερμελιώτη στην Μεγ. Αλεξάνδρου

Τώρα και δικαιολογημένα θα μου πείτε, Μόνον για θέατρο και φαγητό θα μιλήσουμε γι αυτή την τόσο γοητευτική πόλη; Όχι φυσικά. Θα μιλήσουμε και για… τέχνη. Ναι, καλά διαβάσατε, τέχνη μια και μπαίνοντας στο κομμωτήριο της Ερμιόνης Κερμελιώτη θα αντιληφθείτε αμέσως την καλή αισθητική
Στο κομμωτήριο hair studio το θέμα μαλλιά είναι μια μορφή τέχνης και τεχνικής.

Δείτε περισσότερα με βίντεο και φωτογραφίες

—————————

 

Ο Λούκουλος. Ουζερί, Ταβέρνα, Τσιπουράδικο, Ζωντανή Ελληνική Μουσική στην  Βενιζέλου

Από το 1985 ο ” Λούκουλλος ” γράφει την δική του ιστορία στη Λάρισα, στο χώρο του εξαιρετικού φαγητού και της διασκέδασης, με ποικιλία γεύσεων και επιλεγμένες γαστρονομικές απολαύσεις. Διαχρονική αξία. Ένας καλαίσθητος χώρος που είναι το βασίλειο του καλού φαγητού. Απίστευτη ποικιλία πιάτων, ιδιαίτερα θαλασσινών και μεζέδων, πολλοί ντόπιοι μεζέδες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Δείτε περισσότερα με βίντεο και φωτογραφίες
—————————

Το Μπρούσκο στα “Καζαντζίδικα” Μεζεδοπωλείο που πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητά μας, στην Οδυσσέα Ανδρούτσου

Η ιδέα υπήρχε εδώ και καιρό στο μυαλό των ιδιοκτητών που όμως περίμεναν καρτερικά το σωστό timing αποδεικνύοντας πως και μέσα στη κρίση οι ωραίες ιδέες και οι σωστές κινήσεις αποδίδουν.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή… Το Μπρούσκο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2015 με έναν και μοναδικό σκοπό: Να γίνει ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο, προσφέροντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τόσο στην εξυπηρέτηση όσο και στο ίδιο το προϊόν.

Δείτε περισσότερα με βίντεο και φωτογραφίες
—————————

Νταλάκας στο χέρι… Όλα στα κάρβουνα στην Βόλου

Το σουβλάκι αντιστέκεται στην κρίση. Γρήγορο και χορταστικό.
Σύμφωνα με παλαιότερους υπολογισμούς, οι Ελληνες καταναλώνουν περί τα τρία δισεκατομμύρια. σουβλάκια, πιτόγυρους, κεμπάπ, ντονέρ, κοτόπουλο, κοτομπέικον, μερίδες γύρου κ.ά. τον χρόνο.
Οπως ήταν αναμενόμενο, η οικονομική κρίση μάς έστρεψε ακόμα περισσότερο στην «ασφάλεια» των γνώριμων, παραδοσιακών και βέβαια φθηνών γεύσεων.

Δείτε περισσότερα με βίντεο και φωτογραφίες
—————————

Στα Βλάχικα γι αυτούς που ξέρουν…ότι η παράδοση …συναντά την τέχνη στην Μαυρογένους

Η ταβέρνα Στα Βλάχικα στο Λιβαδάκι της Λάρισας προσφέρει ελληνική κουζίνα και φημίζεται για τα εκλεκτά ντόπια κρέατα και τα παραδοσιακά μαγειρευτά. Στον ζεστό και παραδοσιακά διακοσμημένο χώρο του εστιατορίου θα απολαύσετε εκλεκτά κρεατικά σούβλας ή ψητά στα κάρβουνα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, αρνάκι ψητό, ζουμερά παϊδάκια και σπέσιαλ συνταγές στη γάστρα που συνοδεύονται με το εκλεκτό κρασί του εστιατορίου και νόστιμα ορεκτικά.

Δείτε περισσότερα με βίντεο και φωτογραφίες
—————————

Check Also

=========================Αγρίνιο… Η πόλη, χτισμένη δίπλα στον ποταμό Αχελώο…

Το Αγρίνιο είναι πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αποτελεί την έδρα του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.