ga('send', 'pageview');
Saturday , December 3 2022
Home / -ΑΡΧΙΚΗ-SLIDER / Ειδική ενότητα “Real Luxury” ετοιμάζει για πρώτη φορά το 100% HotelShow, παρουσιάζοντας την εξέλιξη του πολυτελούς τουρισμού

Ειδική ενότητα “Real Luxury” ετοιμάζει για πρώτη φορά το 100% HotelShow, παρουσιάζοντας την εξέλιξη του πολυτελούς τουρισμού

Το 100% HotelShow, εξελίσσοντας την έμφαση που δίνει από την πρώτη του διοργάνωση στο LuxuryHospitality, προχωρά ένα βήμα παρακάτω και, παρακολουθώντας στενά τις μεταβαλλόμενες τάσεις στον κλάδο του Τουρισμού, παρουσιάζει προτάσεις και λύσεις που ανταποκρίνονται στην εξέλιξη του Luxury: το Real Luxury.

Η παγκόσμια αύξηση του τουρισμού και ο αντίστοιχος κορεσμός που έχει προκληθεί όσον αφορά τα διαθέσιμα καταλύματα, έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για αναβάθμιση αλλά και διαφοροποίηση των παροχών προς τους επισκέπτες, οι οποίοι πλέον στην αναζήτησή τους για το επόμενο ταξίδι τους, ψάχνουν κάτι που θα τους εντυπωσιάσει. Ο προσφερόμενος τουρισμός στην Ελλάδα -έναν εξ ορισμού luxuryπροορισμό- οφείλει να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του πραγματικού luxury.


Ποιες όμως είναι κάποιες τάσεις του RealLuxuryγια τα σύγχρονα καταλύματα, και πώς θα τις αναδείξει το 100% HotelShow;

Υψηλού επιπέδου υποδομές
Η τάση: Η πρώτη εικόνα, η αίσθηση που αποκομίζει ο επισκέπτης κατά την άφιξή του στον χώρο, είναι εκείνη που δρα καταλυτικά στην προδιάθεσή του απέναντι στο κατάλυμα. Η υψηλού επιπέδου κτιριακή υποδομή, ως αποτέλεσμα προσεγμένου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των κοινόχρηστων χώρων αλλά και των δωματίων, είναι το στοιχείο που θα δημιουργήσει και μια ισχυρή, θετική πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη, ώστε να αισθανθεί ότι το κατάλυμα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας πολυτελούς διαμονής.

Η προσέγγιση του 100% HotelShow: Το 100% HotelShow 2022 θα αναδείξει τις σύγχρονες τάσεις αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, μέσα από τη φιλοξενία περισσότερων από 30 πρόσφατα υλοποιημένων ξενοδοχειακών projects, που είναι οι φιναλίστ των 100% HotelDesignAwards. Ωστόσο, φέτος δε θα μείνει μόνο σε αυτό, αφού έχει συμπεριλάβει ειδικό χώρο για την παρουσίαση ιδιαίτερων, καινοτόμων, “outofthebox” προτάσεων σχεδιασμού καταλυμάτων, καθώς και επιλεγμένους επαγγελματίες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του interiordesign, που θα προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις στους επισκέπτες για εγκαταστάσεις και περιβάλλον υψηλού αρχιτεκτονικού επιπέδου. Παράλληλα, μια ολόκληρη μέρα των Workshopsτης Έκθεσης, κάτω από τον γενικό τίτλο “Hotel Architecture Summit”, θα είναι αφιερωμένη στις σύγχρονες τάσεις σχεδίασης, αλλά και κατασκευής ξενοδοχειακών υποδομών που διαμορφώνουν ένα συνολικά luxuryπεριβάλλον.

Designκαι Τέχνη
Η τάση: Φυσικά, η πολυτέλεια στον σχεδιασμό ενός τουριστικού καταλύματος δεν σταματά στις κτιριακές υποδομές, αλλά συνεχίζεται σε όλη την αισθητική διαμόρφωση και τη διακόσμηση των χώρων. Ένας χώρος με ιδιαίτερο designκαι εμπλουτισμένος με επιλεγμένες πινελιές τέχνης, όχι μόνο προκαλεί μια ευχάριστη αίσθηση πολυτέλειας, αλλά συμβάλλει και στη δημιουργία της μοναδικής ταυτότητας του καταλύματος, ενός uniquestorytelling που θα το κάνει να ξεχωρίσει και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.


Η προσέγγιση του 100% HotelShow: Με τον παραπάνω σκοπό υπόψη, το 100% HotelShowδημιουργεί ένα νέο, ειδικό τμήμα, την Αίθουσα Art&DesignGallery, τα εκθέματα της οποίας μπορούν να αναβαθμίσουν έναν χώρο φιλοξενίας. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν προσεγμένο curationαπό designers για τα καταλύματά τους, με συγκεκριμένες προτάσεις τέχνης και design για το σύνολο του καταλύματος αλλά και για τους επιμέρους χώρους, ώστε να δημιουργηθεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ένας τομέας του τουρισμού που συνδέεται κατεξοχήν με το luxuryhospitality, είναι οι βίλες -και φυσικά το 100% HotelShowθα προσφέρει εξειδικευμένες προτάσεις για αυτό το ιδιαίτερο είδος καταλύματος, που χρήζει ειδικής φροντίδας και αντιμετώπισης. Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση θα προσεγγίσει και μια ακόμα διαφορετική μορφή σχεδιασμού, το YachtDesign, παρέχοντας μέσω ενός νέου τμήματος με τίτλο “OnBoardHospitality” ιδέες εξοπλισμού και διακόσμησης και για αυτούς τους χώρους, που απευθύνονται σε φιλοξενούμενους με υψηλές απαιτήσεις.


Μοναδική εμπειρία
Η τάση: Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός καταλύματος που δημιουργεί την αίσθηση της πολυτέλειας στους επισκέπτες του, είναι η δημιουργία μοναδικής εμπειρίας. Αυτό περιλαμβάνει αρχικά τις εγκαταστάσεις, τους κοινόχρηστους χώρους, τα δωμάτια και τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και τις δραστηριότητες που μπορούν να είναι μέρος της συνολικής εμπειρίας. Ζητούμενο των επισκεπτών κάθε προορισμού είναι να δουν και να βιώσουν κάτι διαφορετικό, και με βάση αυτή την ανάγκη κάνουν και την επιλογή του καταλύματος.

Η προσέγγιση του 100% HotelShow: Το 100% HotelShowέχει εγκαίρως διακρίνει αυτή τη στροφή στις τάσεις του τουρισμού, και έχει ετοιμάσει προτάσεις για τη δημιουργία μοναδικής εμπειρίας στους χώρους φιλοξενίας, αλλά έχει δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις για την παροχή προσωποποιημένων λύσεων στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.
Sustainability

Η τάση: Πλέον, οι ταξιδιώτες δίνουν μεγάλη σημασία στην εφαρμογή αρχών αειφορίας και στην προτεραιότητα σε φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες και προϊόντα -κατά συνέπεια, επιλέγουν ξενοδοχεία που έχουν ενσωματωμένες sustainable πρακτικές σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής τους. Αν θέλουμε να κυριολεκτήσουμε, το Sustainability είναι πλέον κάτι πολύ παραπάνω από τάση -είναι αναγκαιότητα!

Η προσέγγιση του 100% HotelShow: Η Αειφορία βρίσκει διακριτό χώρο στο 100% HotelShow 2022, τόσο σε επιλεγμένες προτάσεις εκθετών, όσο και μέσα από ειδικές εκπαιδευτικές θεματικές των Workshopsτης φετινής Έκθεσης.


Στοχεύστε στο RealLuxury
Καθώς ο κλάδος του Τουρισμού εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, αυτό που ως πρόσφατα χαρακτήριζε ένα ξενοδοχείο ή ένα δωμάτιο πολυτελές, πλέον ίσως να μην θεωρείται αρκετό. Η πραγματική πολυτέλεια, αυτή που αναζητά ο σύγχρονος επισκέπτης, βασίζεται στον υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, στο προσεγμένο designκαι στη δημιουργία μοναδικής εμπειρίας.

Το 100% HotelShow 2022, πιστό στη δέσμευσή του να προβλέπει τις ανάγκες των επιχειρηματιών του κλάδου και να τους παρέχει συγκεκριμένες λύσεις, έχει δημιουργήσει την ειδική ενότητα “Realluxury” ώστε να καλύψει σφαιρικά τον τομέα της Πολυτελούς Διαμονής.

Check Also

Μαρία Μπεκατώρου: «Μετάνιωσα που αναφέρθηκα τόσο πολύ στην προσπάθειά μου να αποκτήσω παιδί»

Η Μαρία Μπεκατώρου παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.