ga('send', 'pageview');
Saturday , January 16 2021
Home / Uncategorized / Αγγελόσπιτο Παιδότοπος Καφέ στο Παλαιό Φάληρο

Αγγελόσπιτο Παιδότοπος Καφέ στο Παλαιό Φάληρο

Το Αγγελόσπιτο είναι ο χώρος μας που ευελπιστεί να γίνει το δεύτερο σπίτι σας, συνδυάζοντας την αισθητική με την απλότητα, την δημιουργία με τον αυθορμητισμό, τη διάδραση με την ανεξαρτητοποίηση, τη δομή με την ελευθερία έκφρασης , την εξερεύνηση της μοναδικότητας κάθε παιδιού στο πλαίσιο της ομαλής ένταξης σε ομάδες .
Το Αγγελόσπιτο δημιουργήθηκε ώστε μικροί και μεγάλοι να βρίσκουν λόγο και χώρο έκφρασης , συμμετοχής, εκτόνωσης, δημιουργίας . Η χαρά , το μοίρασμα, ο διάλογος , η μοναδικότητα, η ανακάλυψη, η περιέργεια, το γέλιο , ο προβληματισμός να χρωματίζονται μέσα από το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη μουσική, το χορό, το παραμύθι, τη δραματοποίηση, τη μαγειρική και άλλα πολλά. Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα θα είναι διαφορετική . Κάθε ιδέα, κάθε μοναδικό συναίσθημα και προβληματισμός θα γίνονται λόγος και αιτία για μια νέα δράση.

Το Αγγελόσπιτο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που κάθε παιδί και κάθε γονιός μπορεί να το διαμορφώσει με τη ξεχωριστή του παρουσία και συμμετοχή στο καθημερινό του μεγάλωμα.

Εννέα μήνες χρειάστηκαν για να δοθεί πνοή σε ένα όραμα και μια βαθιά επιθυμία μου . Όσοι είναι κι οι μήνες που η μητέρα προετοιμάζεται για να υποδεχτεί το παιδί της στην αγκαλιά της.

Δείτε το βίντεο:

Είμαι η Αλεξάνδρα , μαμά της εφτάχρονης Αγγελικής , και είμαι ευγνώμων γιατί μπόρεσα να δημιουργήσω τον χώρο που πάντα ονειρευόμουν για τα παιδιά μας.

Είναι το δεύτερο μου παιδί. Όλες οι εμπειρίες μου με την Αγγελική, οι στιγμές μας, οι αγωνίες μας , τα όσα με διδάσκει η παρουσία της στη ζωή μου , μεταφέρθηκαν σε αυτό το χώρο.

Παρέα με μια ομάδα συνεργατών με κοινή φιλοσοφία, εξειδικευμένη κατάρτιση και εμπειρία στην ψυχό-παιδαγωγική , σας περιμένουμε να γίνετε μέρος αυτού του μεγαλώματος.

Παιδικά Party
Θέλετε να κάνετε ένα παιδικό πάρτι που θα μείνει σε όλους αξέχαστο; Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση παιδικών πάρτι.

Θεατρικό παιχνίδι
Διοργανώνουμε εργαστήρια σωματικής και καλλιτεχνικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους εισακούγοντας τις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Ζώντας μαζί
Ε
ίναι ένα πρόγραμμα τριών βιωματικών εργαστηρίων που ανιχνεύουν τις σχέσεις μέσα από τη σωματική έκφραση ,την εικαστική δημιουργία ,το θεατρικό παιχνίδι και την αυτόματη γραφή.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη μέθοδο της παρεμβαίνουσας μη κατευθυντικότητας. Είναι μια μέθοδος συμβουλευτικής ,παιδαγωγικής, εμψύχωσης ομάδων αλλά και στάση ζωής. Σου επιτρέπει να υπάρχεις, να είσαι αυθεντικός και να αισθάνεσαι ελεύθερος μέσα στην εντελώς δική σου εμπειρία. Δίνει προτεραιότητα στη σχέση, καλλιεργεί σχέσεις αμοιβαιότητας, όπου κανένας δεν έχει εξουσία πάνω στον άλλον.

Ξεκινώντας από τη σχέση με τον εαυτό και την αναγνώριση της μοναδικότητας και της διαφορετικότητας, στοχεύει στην αυτοεκτίμηση, τον αυτοσεβασμό καθώς και στην αποδοχή του άλλου αλλά και στο άνοιγμα από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ.

Ετσι λοιπόν, δημιουργώντας γέφυρες αυθεντικής επικοινωνίας, αλληλοσεβασμού και αγάπης μεταξύ συνομηλίκων και μεταξύ παιδιών και ενηλίκων, έχει στόχο να καλλιεργήσει τη μια και μοναδική γλώσσα, τη γλώσσα που είναι κοινή για όλους, τη γλώσσα της επικοινωνίας από καρδιάς.

Δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να βιώσουν και να εκφράσουν πανανθρώπινες αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η εντιμότητα, η αδελφοσύνη, η φιλία ,η ανεκτικότητα, η δημοκρατία, η υπευθυνότητα, η ικανοποίηση, η συνεργασία κ.α., προτείνοντας τρόπους ουσιαστικής επικοινωνίας, ελευθερίας και δημιουργικότητας!

Το πρόγραμμα εκπονείται με τη συνδρομή του Σωματείου Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση και του Πανελληνίου Συλλόγου Παρεμβαίνουσας μη Κατευθυντικότητας (NDI).

Μουσικοκινητική για παιδιά 2-4 ετών
Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (2.5-5ετών) τα μαθήματα προσανατολίζονται σε μουσικοκινητική αγωγή με παιχνίδια, εθιμικούς ή μιμητικούς χορούς, ζωγραφική και παραδοσιακά τραγούδια και παραμύθια. Τα παιδιά έρχονται σε μια πρώτη επαφή με την παράδοση του τόπου μας, μαθαίνουν το ρυθμό, τα όρια του σώματός τους και εξοικειώνονται στην επαφή με άλλα παιδιά.

Μαγειρική
Τα παιδιά χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους και τη φαντασία τους ,βιώνουν τη χαρά της δημιουργίας και η μαμά έχει μια χείρα βοηθείας! !

Ομάδα Παραδοσιακών Χορών

Εργαστήρι Χοροέκφρασης.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη παραδοσιακή μουσική. Μελωδίες που μας αγγίζουν και μιλούν στη βαθύτερη ουσία της ψυχής μας. Τα παιδιά μέσα από παραδοσιακά μουσικοχορευτικά μονοπάτια αλλά και παιχνίδια μαθαίνουν να ορίζουν το σώμα τους, να συγκεντρώνονται και να υπάρχουν αρμονικά μέσα σε μια ομάδα. Μέσα στους κύκλους του χορού ο ένας αποδέχεται τον άλλο κι ο καθένας μαθαίνει να αγαπά και να ορίζει τον εαυτό του. Κι είναι το κάθε χορευτικό βήμα, ένα μικρό αλλά αποφασιστικό βήμα προς την καλύτερη γνώση, αποδοχή και βελτίωση του εαυτού μας.

«Πιστεύουμε στην Παράδοση, στη Ζωή, στο Χορό…

Άλλωστε Ζωή είναι η Παράδοση…

Παράδοση είναι ο Χορός… και

O Χορός είναι η αλήθεια της ζωής μας…»

Οι ομάδες απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών, εφήβους και ενήλικες και διαμορφώνονται ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του καθενός.

Πιλάτες
Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης μυαλού και σώματος που σκοπό έχει την ανάπτυξη της ευλυγισίας,την μυϊκή ενδυνάμωση και την αποκατάσταση τραυματισμών. Είναι κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους. Αποτελείται από συγκεκριμένες ασκήσεις που έχουν πολύ συγκεκριμένη τεχνική και εκτελούνται είτε μ’ένα στρώμα, είτε με έναν ειδικό εξοπλισμό – μηχανήματα (props).

δείτε το βίντεο: 

Στο Αγγελόσπιτο έχετε τη δυνατότητα να φροντίσετε τόσο το σώμα σας όσο και το πνεύμα σας μέσω της χαλάρωσης και εκτόνωσης που προσφέρει το Pilates.

Κι όλα αυτά έχοντας εξασφαλίσει ότι τα παιδιά σας είναι σε καλά χέρια , παίζοντας , δημιουργώντας και διασκεδάζοντας. Fb paidotopos.cafe.gr
e-mail: hi@aggelospito.gr
info: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 11, Παλαιό Φάληρο, Τηλ.: 2109858628,
————————————————————————————————–
πως θα πάτε:

Check Also

=========================Αγρίνιο… Η πόλη, χτισμένη δίπλα στον ποταμό Αχελώο…

Το Αγρίνιο είναι πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αποτελεί την έδρα του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.